Frequently asked questions

 

Hoe kan ik een reportage boeken?

Vind de reportage altijd buiten plaats?

Wat moet ik aandoen tijdens een fotosessie?

Wat als ik  een fotosessie wil annuleren?

Hoe en wanneer moet ik betalen?

Binnen welke termijn krijg ik mijn foto’s?

Krijg ik de foto’s ook afgedrukt?

Wat is het verschil tussen webformaat en HR-bestanden?

Hoe komt het dat ik sommige foto’s niet terugvind in de selectie?

Binnen welke termijn moet ik mijn foto’s kiezen en/of nabestellen?

 

 

Hoe kan ik een reportage boeken?
Leuk dat je een fotoshoot wilt komen doen!
Een reportage kan heel simpel geboekt worden door contact op te nemen via het contactformulier op de website, via e-mail of via de  facebookpagina
Samen bespreken we dan  de gewenste formule, datum, locatie etc.
Als we tot een overeenkomst zijn gekomen, zal ik een voorschot vragen van 20%, pas als dit voldaan is is je boeking definitief en krijg je ook een officieele bevestiging.


Vind de reportage altijd buiten plaats?
Ja, met uitzondering van de newborn reportage. Ik ben gespecialiseerd in natuurlijk licht fotografie en zo vinden de reportages steeds plaats op locatie (de newborn reportage vind plaats bij u thuis of in mijn babystudio). Ook met bewolking of met een paar druppels die uit de lucht vallen kunnen mooie foto’s worden gemaakt.
Mocht het echter de hele dag hevig regenen , dan zullen we genoodzaakt zijn de fotoshoot te verzetten naar een ander tijdstip. Wij houden een paar dagen voor de sessie zeker nog contact om dit samen op te volgen. 


Wat moet ik aandoen tijdens een fotosessie?
Het belangrijkste vind ik dat je iets aandoet waar je je goed in voelt, dit straalt ook uit op de foto’s en dragen bij tot een geslaagde shoot. 
Probeer wel drukke prints of felle kleuren te vermijden , dit zal vermijden dat de aandacht naar de kledij gaat ipv naar het totale plaatje. Ook zijn effen kleuren en zachtere tinten minder tijdsgebonden.

 
Wat als ik  een fotosessie wil annuleren?
Helaas gebeurd het vaker dat mensen last-minute afzeggen of niet komen opdagen, daarom werk ik vanaf heden met voorschotten. 

Het voorschot dient ook als annulatiekost, indien u de fotosessie wilt annuleren of als u niet komt opdagen wordt steeds het volledige voorschot aangerekend. 
Mocht u echter door omstandigheden de fotosessie willen verzetten naar een andere datum, dan kan dat wel nog 1 week op voorhand zonder meerkost op een andere beschikbare datum.


Hoe en wanneer moet ik betalen?
De betaling gebeurt in 2 stappen; 
Het eerste deel, het voorschot van 20%, zal gefactureerd worden bij het boeken van de fotoshoot en dient als bevestiging.
Voor de rest van het bedrag krijg je na de fotoshoot een factuur die je kan betalen binnen de 10 dagen.
Alle betalingen worden per overschrijving gedaan.


Binnen welke termijn krijg ik mijn foto’s?
De reportage wordt door mij steeds binnen de 4 weken afgewerkt, maar om je niet te lang in spanning te moeten houden, stuur ik meestal een paar dagen na de sessie al een preview.
Voor newborn geld een termijn van maximum 6 weken.


Krijg ik de foto’s ook afgedrukt?
Ja, bij elke formule zijn een aantal hoogwaardige prints inbegrepen. Deze zijn op 10x15cm afgedrukt op luxe fotopapier van fujijfilm en zijn verkrijgbaar in mat of glanzende afwerking.

Wat is het verschil tussen webformaat en HR-bestanden?
Bij elke reportage krijg je al de foto’s in webformaat, hoge resolutie bestanden zijn nooit inbegrepen.  
De webformaat foto’s zijn foto's in lage resolutie en voorzien van een logo , die enkel bedoeld zijn voor op sociale media of om aan vrienden en famillie te tonen, maar mogen niet worden afgedrukt.
De HR-bestanden zijn beelden met een hoge resolutie, zonder logo en zijn bedoeld om te laten afdrukken. Deze mogen dan weer niet op sociale media geplaats worden.


Hoe komt het dat ik sommige foto’s niet terugvind in de selectie?
Het kan soms voorvallen dat we tijdens de reportage een specifieke pose hebben uitgevoerd, maar dat ik het resultaat ervan niet goed genoeg vond om door de selectie door te komen.  Dit is heel jammer , maar heeft u helaas geen beroep op.  Meestal komt de compositie of houding niet tot zijn recht en is het een bewuste keuze om de foto achterwege te laten.


Binnen welke termijn moet ik mijn foto’s kiezen en/of nabestellen?
De foto’s worden door mij minstens 90 dagen na de fotosessie bijgehouden, het is dus aan te raden om je bestelling binnen die termijn door te geven.
Mocht je na deze termijn nog foto’s willen bij bestellen, kan je dat altijd even navragen, waarschijnlijk heb ik ze dan nog wel, maar dat kan ik niet meer garanderen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotograaf in Antwerpen , Duffel
Fotografie op locatie en newbornfotografie
© VH Fotografie